Brandnetelsoep recept
Vandaag gaan we naar buiten om brandnetels te plukken. Brandnetel is een zuiverende plant, helpt je afvalstoffen af te voeren. Beslist en heel onterecht noemen mensen brandnetels onkruid. Volgens mij bestaat er helemaal geen onkruid. Weinig planten zijn zo goed voor bijen en vlinders als de brandnetel. Trouwens, als je goed naar bijen en vlinders kijkt, dan kun je je voorstellen dat er een elfenwereld bestaat en hoe die er uit moet zien 🦋
Van de brandnetels pluk je het liefst de jonge toppen en laat je de rest van de plant staan. Tuinhandschoenen helpen je beschermen tegen de prikkende netels. Voordat ik iets pluk van een plant of boom, zeg ik in mijn hoofd altijd tegen de planten waarom ik dat doe en vraag ze toestemming. Ik denk dat dat beter is dan in het wilde weg te gaan plukken. Heb je per ongeluk te enthousiast geplukt? Bak een quiche van de overgebleven toppen en je hebt een hele maaltijd.
Romige Brandnetelsoep
Voorbereidingstijd
5 minuten
kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten
Romig en levendig gekleurd, deze brandnetel soep balanceert de hormoonproductie en geeft je lever een kleur, waardoor je lichaam op natuurlijke wijze ontgift.
Auteur: The Awesome Green
Keuken: Veganistisch
4 personen
ingrediënten
1 kop verse brandnetels, gespoeld en uitgelekt
1 pastinaak, geschild en fijngehakt
1 wortel, geschild en fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, geplet
1 aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 peterseliewortel, geschild en fijngehakt
2 theelepels tahin
Een liter water
¼ theelepel zeezout
Versgemalen zwarte peper
1 eetlepel versgeperst citroensap
Zwarte sesam, om te garneren
Bereiding
Voeg de groenten toe aan een soeppan, bedek ze met water en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Laat het 30 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.
Voeg de brandnetels toe en laat gedurende twee of drie minuten meekoken. Pureer je soep met een staafmixer.
Voeg de tahini, citroen, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer het erdoorheen.
Serveer warm, gegarneerd met zwarte sesamzaadjes.