Courgette chocolade cake
In onze moestuin staan twee courgetteplanten die in het hoogseizoen tussen Midzomer en Lughnasadh meer vruchten dragen dan een gezin op kan eten. Na de zoveelste pan courgettesoep, de zoveelste salade met gegrilde courgette en de zoveelste hartige taart met weer die courgette gooide ik het eens over een andere boeg. Zoet. Met succes, want de cake werd lekker smeuïg en mocht mee in de broodtrommel.
Je hebt nodig:
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 courgette geraspt en vocht uitgeknepen
40 gram cacao
1 theelepel zout
2 eieren
100 gram suiker
1/4 cup zonnebloemolie
eventueel restjes chocoladereep die je nog had liggen (if ever)
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng de geraspte courgette met de olie, suiker, eieren en klop daarna met de mixer het bakmeel, de cacao en het zout erdoor. Als laatst in stukjes gehakte chocoladereep. Schep het in een ingevette bakvorm. Zet een half uur in de oven.
Laat afkoelen en enjoy ♡.