Midzomer zonnetaarten
Zonnetaarten
1x ui-tomatentaart
1x peer-brietaart
Benodigdheden
Bodem
croissantdeeg of bladerdeeg
Vulling taart 1
1 ui
3 tomaten
3 eetlepels creme fraiche
Theelepel tijm
Snufje zout en peper
3 eieren, gesplitst
Vulling taart 2
3 peren
Stukje brie
250 ml slagroom
Theelepel tijm
Wat honing
Snufje zout en peper
3 eieren, gesplitst
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Zet de vorm met bodem tien minuten in de oven om even te bakken.
Snij de tomaten in grote ronde plakken, snij de ui in ringen, dit worden je zonnen.
Haal de bodem uit de oven en leg eerst de tomaten op de bodem en daarbovenop de uiringen.
Klop met een mixer de eiwitten in de ene kom met een snufje zout tot stijve pieken.
In een andere kom meng je de overige ingrediënten. Daarna schep je de eiwitten door het mengsel en giet je het over je taart. Zet je taart 30-35 minuten in de oven.
Met de andere taart doe je precies hetzelfde. Alleen snijdt je de peren in lange rechte stukken die je als stralen in de vorm legt. De stukken brie gaan eroverheen. Bij het uit de oven halen van deze taart laat je wat honing versmelten over de taart.
Laat ze koelen en neem ze mee naar je picknick.
Fijne Midzomer gewenst!