Pumpkin spice latte
Later in de week, als we gezamenlijk Samhain vieren, gaan we pompoenen uithollen. Met het vruchtvlees kun je soep maken, mijn meest succesvolle recept geef ik je later, maar je kunt het ook bewaren om er Pumpkin Spice Latte’s van te maken.
Ingrediënten
Pumpkin Spice Puree:
1/4 kop pompoenpuree (vers geroosterd)
1/2 kop melk OF kokosmelk
1/4 theelepel kaneel
1/8 theelepel kruidnagel of meer naar smaak
1/8 theelepel versgemalen nootmuskaat of meer naar smaak
2 theelepel suiker, naar smaak
Pumpkin Spice Latte:
1 eetlepel pompoenkruidenpuree
4 oz gezette espresso (min of meer zoals gewenst)
1/2 kopje melk of kokosmelk
Serveren (optioneel): extra kaneel of nootmuskaat
Bereidingswijze
Pumpkin Spice Puree:
Rooster een kleine pompoen in de oven op 200 graden tot de schil zacht genoeg is om hem er af te snijden en het vruchtvlees te pureren valt. In een blender doe je je (kokos)melk, de pompoen in stukjes, de kruiden en de suiker.
Meng alle ingrediënten.
Pumpkin Spice Latte:
Zet vervolgens koffie en stoom melk. Als je geen melkstomer hebt, verwarm de melk dan op een kookplaat en gebruik een handopschuimer of staafmixer om wat schuim te maken (schuim optioneel).
Voeg ongeveer 1 eetlepel pompoenpuree toe aan elk koffiekopje. Verdeel de espresso tussen de twee kopjes en roer vervolgens om de pompoen en espresso te mengen.
Giet melk in elke espresso en houd het schuim tegen met een lepel. Top met schuim.
Voeg eventueel nog wat kaneel of nootmuskaat toe bovenop het schuim.
Opmerking: omdat we echte pompoen gebruiken, roer dan nog een keer voordat je het serveert.
Overgebleven pompoenpuree kan worden gekoeld en bewaard voor nog 2-3 lattes. Of verwerk het in een cake of brood.
Geniet er van,
Karin